top of page

Клуб адвокатів долучився до розробки проекту Містобудівного кодексу України

Клуб адвокатів долучився до роботи Робочої групи Комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування з розробки проекту Містобудівного кодексу України


Рішенням Комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування (скорочено – Комітет) від 15.03.2023 (протокол від 15.03.2023 № 114) утворено Робочу групу Комітету з розробки проекту Містобудівного кодексу України (скорочено – Робоча група).

Керівником Робочої групи призначено народного депутата України, голову підкомітету з питань містобудування, благоустрою та земельних відносин у межах територій забудови Комітету Ганну Бондар.

Вказаним рішенням також вирішено залучити до участі в роботі Робочої групи народних депутатів України, представників Апарату Верховної Ради України, Офісу Президента України, Секретаріату Кабінету Міністрів України, центральних органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, представників асоціацій, об’єднань, неурядових організацій, науковців, експертів у сфері містобудівної діяльності та інших зацікавлених осіб.

До роботи Робочої групи залучено адвоката Гордова М.М., що очолює Клуб адвокатів, та має багаторічний досвід правової роботи у сфері містобудування.

Під час роботи у Робочій групі 13.07.2023 адвокатом Гордовим М.М. зроблено доповідь на тему: «Проектування об’єктів будівництва: актуальна проблематика».

Змістом доповіді передбачено розкриття наступних блоків питань:

- основні нормативно-правові акти та нормативні документи, що стосуються актуальної проблематики (закони та підзаконні акти);

- актуальна проблематика, а саме:

1) проектна документація та складові проекту, як об’єкти авторського права;

2) авторський нагляд – авторське право чи особлива форма контролю?;

3) впровадження професійного стандарту «Інженер-проектувальник»;

4) проблематика у користуванні Єдиною державною електронною системою у сфері будівництва (ЄДЕССБ).

Наразі робота над розробленням Містобудівного кодексу України триває.

bottom of page